Activitatea sindicală

Anunţ ! Consiliul General al Sindicatului SNR !

19-09-2022 21:32
Pandemia și modul cum a fost administrată, la care se adaugă destabilizarea pieței energiei și războiul au generat o criză economică în toată România iar SNR în particular este într-o criză acută cu totul specială și foarte serioasă pe care nu o conștientizăm la dimensiunea ei reală.
Acum mai mult ca oricând spiritul de echipă trebuie să se dezvolte iar toți colegii ar trebui să se mobilizeze în rezolvarea provocărilor cu care ne confruntăm la nivelul SNR. Nu trebuie să rămânem spectatori şi să aşteptăm ca alţii să ne salveze ci trebuie să demonstrăm ca putem fi uniti și putem avea şi noi un plan de acțiune. De aceea stimaţi colegi vă invităm să participaţi prin reprezentanţii dumneavoastră în perioada 21÷23 octombrie 2022 la lucrările Consiliului General al Sindicatului SNR care se vor desfăşura în locaţia Cheia judeţul Braşov pentru a alege o nouă echipă şi a stabili strategia sindicatului pentru următoarea perioadă.
În acest scop vă rugăm stimaţi colegi să vă desemnati liderul local care vă va reprezenta la acest Consiliu General şi să-l validaţi completând procesul verbal aferent pe care îl găsiţi ataşat la acest anunţ. Pentru a putea rezerva din timp numărul necesar de locuri de cazare pentru delegaţi, avem rugămintea ca liderului local ales să ne trimită din timp prin email pe adresa sindicatulsnr@yahoo.ro varianta scanată a procesului verbal de alegere, împreună cu confirmarea sa de participare la acest Consiliu General. (Procesul verbal original va fi adus în perioada desfăşurării lucrarilor Consiliului General de către liderul local desemnat). Menţionăm că toate cheltuielile de deplasare şi participare pentru liderii locali prezenţi la această întrunire a Consiliului General vor fi suportate de sindicatul nostru. Vă mulţumim, iar pentru orice clarificări ne puteti contacta telefonic oricând.

Detalii »

Bilanţ !

28-07-2022 20:48
După un an de mandat al fostului director general, din punct de vedere al rezultatelor obţinute de sindicatul nostru, credem că au fost rezultate semnificative şi schimbări în bine pentru toţi salariaţii societăţii, incluzând aici şi semnarea unui CCM pe doi ani. Chiar dacă din punct de vedere al activităţii sale de bază, societatea nu a înregistrat progrese (datorită numeroaselor lupte interne credem noi), din punct de vedere al drepturilor salariale considerăm ca au fost obţinute multe rezultate (având în vedere şi multiplele crize care s-au abătut peste întreaga economie a ţării). Aşteptăm să aflăm dacă în perioada următoare (extrem, extrem de dificilă), noile conduceri ale SNR, ale CA-ului şi a Ministerului vor reuşi cel puţin să blocheze exodul masiv de specialişti din societate, să facă o reformă a actualei grile de salarizare, să recompenseze oamenii care merită şi contează pentru societate şi nu sinecurile impuse politic, de care ne-am umplut până la refuz.

Detalii »

Activităţi sindicale în perioada de pandemie!

27-07-2020 21:50
Activitatea sindicală a continuat şi în această perioadă dificilă de pandemie care a făcut practic imposibilă organizarea întâlnirilor directe dintre reprezentanţii sindicatului şi reprezentanţii conducerii societăţii pentru a discuta diverse teme de interes general.
În aceste condiţii, pentru a nu bloca dialogul social (în special şedinţele de comisie paritară), a trebuit să ne adaptăm si am transferat activitatea sindicală în mediul virtual prin implementarea instrumentelor necesare organizării şedinţelor de comisii paritare cu conducerea societăţii în mediul online, chiar dacă acest mod de lucru este mai dificil şi nu la fel de eficient ca întâlnirile directe.

Detalii »

Activităţi sindicale la început de an 2020!

09-02-2020 23:11
Activitatea principală a acestui început de an a constituit-o întâlnirea dintre reprezentanţii Sindicatului SNR şi reprezentanţii Conducerii SNR pentru a discuta pe marginea bugetului de pe anul 2020 care urmează să parcurgă traseul de avizare impus de legislaţie.
Pentru cei care nu cunosc, traseul de aprobare, după consultarea obligatorie a sindicatului este următoarul: aprobarea de către Consiliul de Administraţie al SNR, aprobarea de către Adunarea Generală a Acţionarilor a SNR, aprobarea de către Ministerul Transporturilor Infrastructurii şi Comunicaţiilor, aprobarea de către Ministerul Finanţelor Publice şi apoi parcurgerea aceluiaşi traseu în sens invers către SNR.

Detalii »

Activităţi sindicale recente!

12-01-2020 16:48
Stimaţi colegi, deşi nu am mai postat articole la această rubrică de ceva timp, activitatea sindicală a continuat în ritm susţinut, dovadă fiind obţinerea reprezentativităţii la nivelul SNR şi semnarea actualului CCM.
Pentru că în societate sunt multe persoane cu diferite “sensibilităţi”, pentru a nu le deranja, am preferat să nu postăm nimic până la realizarea obiectivului propus şi anume semnarea CCM-ului la nivelul societăţii.
Referitor la noul CCM dorim să făcem unele precizări:

Detalii »