Din păcate problema principală la nivel de societate în acest an, nu a fost pandemia ci felul în care s-au derulat dar mai ales modul cum s-au finalizat discuţiile şi acordurile financiare din acest an cu cei doi principali parteneri ai SNR: SRR şi SRTv.

În condiţiile în care am constatat că situaţia nu este deloc favorabilă societăţii şi nici perspectivele în viitorul apropiat nu sunt bune, sindicatul nostru a decis să se implice într-o serie de demersuri (pe care le va continua şi în perioada următoare) pentru a încerca să schimbe actuala stare de fapt care nu oferă salariaţilor societăţii perspective optimiste.

Din motive evidente, nu am făcut publice pe acest site demersurile noastre, ci toate materialele şi demersurile făcute de noi au fost transmise liderilor de sindicat locali care au fost rugaţi să le transmită mai departe astfel încât să ajungă la toate locurile de muncă. Dacă există locuri de muncă unde nu au ajuns materialele transmise de noi, vă rugăm să ne atentionaţi şi le vom trimite.

În continuarea acestor demersuri am transmis pe reţeaua internă a societăţii şi recentul comunicat către salariaţi în care vă relatăm situaţia prezentă şi vă solicităm stimaţi colegi să sprijiniţi demersul nostru prin semnarea tabelului respectiv. Este o situație dificilă şi fără precedent prin care trece societatea şi credem că este cazul să ne mobilizăm, să întreprindem acţiuni concrete pentru a trece împreună peste această situaţie şi să nu asistăm spectatori la ceea ce ni se întâmplă.

Pe de altă parte, ţinând cont de evoluţia nefavorabilă a acestei pandemii la nivelul ţării noastre, va trebui implementată şi la nivelul societăţii noastre, opţiunea de muncă de la distanţă (telemunca) pentru care aşteptăm propuneri concrete de la dumneavoastră.

În final făcem apel la dumneavoastră stimaţi colegi să ne semnalaţi problemele cu care vă confruntaţi la locurile de muncă şi împreună cu noi să încercăm să le rezolvăm.