Articole Tehnice

Noul secretar general al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor !

01-10-2022 19:29
Americanca Doreen Bogdan Martin, cu o experiență de peste 30 de ani în telecomunicații, a fost aleasă ca secretar general al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, pentru a conduce în următorii 4 ani agenția ONU care face regulile la nivel mondial în IT&C. Contracandidatul ei, rusul Rashid Ismailov a primit doar 25 din 164 de voturi valabile.

Detalii »

Consultări la ANCOM !

28-07-2022 20:17
Pe 10 august 2022 a fost data limită stabilită de ANCOM pentru primirea observaţiilor referitoare la procedura de selecţie pentru acordarea unor drepturi de utilizare a frecvenţelor radio în benzile de 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz şi 3400-3800 MHz, unde SNR deţine licenţa pentru serviciul de WIMAX. Perioada de consultare a fost : 2022.07.13 - 2022.08.10. Nu ştim (pentru că nimeni nu ne-a spus nimic) dacă printre priorităţile de demitere şi numire în funcţie a directorului general la SNR, cineva de la noi sau minister, a mai avut timp şi de acest subiect foarte important (in opinia noastră).

Detalii »

Despre “SNR-ul” din Polonia !

28-02-2022 21:13
Privind la situaţia în care se află firma noastră, am privit şi noi în “curtea vecinilor” din dorinţa de a cunoaşte cum au evoluat companii similare din alte ţări europene. Una din acestea este compania Emitel, operatorul de infrastructură de transmisie radio și TV terestră din Polonia a cărui activitate a început în anul 1925 odată cu prima emisie radio de probă pe teritoriul acestei ţări (aproximativ cu perioada primei emisie radio din ţara noastră de la Bod). Parcurgând site-ul acestei firme nu putem să nu ne punem anumite întrebări despre această firmă şi să făcem comparaţii.

Detalii »

Licitaţie ANCOM!

24-12-2021 17:06
„Am finalizat astăzi licitația desfășurată pentru alocarea unor noi frecvențe pentru comunicații mobile de bandă largă, în urma căreia cei doi participanți câștigători vor plăti către bugetul de stat suma de 43,4 milioane euro, ceea ce reprezintă 60% din valoarea spectrului pus la dispoziție. Am decis organizarea licitației în acest an pentru a oferi oportunitatea operatorilor interesați să-și maximizeze portofoliul de spectru deținut, în vederea extinderii capacității rețelelor proprii și, în consecință, pentru a putea oferi servicii de ultimă generație. Această alocare de spectru suplimentar pentru servicii de comunicații mobile de bandă largă va da un suflu nou competiției pe piața telecom din România, în beneficiul utilizatorilor finali”, a declarat vicepreședintele ANCOM Bogdan IANA pe 23 noiembrie 2021.

Detalii »

Vodafone Towers !

10-03-2021 21:29
Vodafone România, al doilea jucător local de telefonie mobilă, a transferat infrastructura pasivă a companiei, (stâlpi, turnuri ș.a.) către Vodafone Towers, firmă înființată în primăvara 2019 și anunțată în premieră de Profit.ro, demers care urmărește îmbunătățirea eficienței operaționale, reducerea costurilor de capital și diminuarea duplicării elementelor de rețea. Divizarea Vodafone România va permite o mai bună supraveghere a activelor-cheie ale infrastructurii și va crea noi oportunități de afaceri prin închirierea site-urilor și eficientizarea costurilor în cadrul portofoliului.

Detalii »