Nu există o durată precizată legal pentru parcurgerea tuturor acestor etape de aprobare a bugetului, dar din experienţa anilor anteriori, putem constata că în varianta optimistă ar putea dura între 2-3 luni sau chiar 8 luni în varianta pesimistă din 2019.

Până la această dată, bugetul a obţinut aprobarea Consiliului de Administraţie al SNR şi urmează traseul de mai sus.

Consultarea reprezentanţilor conducerii SNR cu reprezentanţii sindicatului nostru a avut loc în condiţiile în care exista un protocol încheiat la negocierea actualului CCM care prevedea că la acest moment vom relua discuţiile cu implicaţii financiare avute în perioada negocierii CCM-ului dar mai ales vom discuta modificarea celebrei Anexe nr.9 din CCM.

Discuţiile au fost foarte aprinse în special pe marginea modificării acestei anexe şi am constatat o puternică opoziţie din parte reprezentanţilor conducerii SNR care nu doresc să efectueze nicio schimbare. S-a invocat şi faptul că nu se ştie în ce formă se va întoarce de la aprobare varianta de buget propusă şi ca urmare reprezentanţii Sindicatului SNR au insistat pentru semnarea unui nou protocol care prevede că vom relua aceste discuţii în momentul când se va întorce bugetul SNR pe anul 2020 aprobat.

Anexa nr. 9 nu poate rămâne în actuala formă, în condiţiile existenţei multor inechităţi şi nedreptăţi salariale perpetuate de ani de zile pentru mulţi din salariaţii noştrii care au fost ajunşi din urmă de salariul minim pe economie.

Iar situatia personalului din societate a devenit foarte grava datorita plecari masive la pensie a numerosi salariati ale caror locuri de munca nu mai sunt ocupate de nimeni deoarece de o buna bucata de timp toate angajarile sunt blocate.

Paradoxul este că, din punct de vedere matematic, prin plecarea din sistem a multor angajaţi cu salarii mici dar rămânând şefii, salariul mediu pe societate a crescut fără ca cineva să primească măcar un leu la salariu!  

 Deci, deşi oficial o ducem mai bine, cei rămaşi trebuie să preia şi activitatea celor plecaţi din sistem, fără nicio creştere salarială.

Actuala criză de personal care pare să nu deranjeze pe nimeni decât pe noi, va fi discutată la începutul lunii martie 2020 conform unui alt protocol semnat de sindicatul nostru cu conducerea SNR şi vom insista pentru adoptarea unor măsuri concrete, pentru că altfel multe locuri de muncă nu îşi vor mai putea desfăşura activitatea din lipsă de personal.

Referitor la problemele curente, au fost efectuate anumite corecţii la CCM-ul actual conform celor două Acte Adiţionale încheiate până în prezent, dar mai sunt probleme de rezolvat în perioada următoare printre care şi cea a decontării transportului unde avem o împotrivire constantă a unor persoane din conducerea societăţii.

Pentru detalii referitoare la documentele şi protocoalele încheiate de sindicatul nostru, dar şi pentru diferite sugestii sau sesizări vă rugăm să ne contactaţi.