Revista presei

Amenzi de până la 10.000 lei pentru firmele care nu negociază noile contracte de muncă !

19-11-2017 20:41
Angajatorii sunt obligaţi să negocieze cu angajaţii, în perioada 20 noiembrie – 20 decembrie, noile contracte de munca privind mutarea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, potrivit OUG 82/2017, adoptată miercuri de Guvern. Patronii care nu iniţiază negocierea vor fi sancţionaţi potrivit Legii dialogului social, spune ministrul Gabriel Petrea. Amenzile pot ajunge până la 10.000 lei. Patronii nu vor fi însă obligaţi să majoreze salariile brute ale angajaţilor astfel încât venitul net să nu scadă în urma mutării contribuţiilor.

Detalii »

Consultare publică pentru implementarea legii infrastructurii rețelelor de comunicații electronice.

08-08-2017 22:21
ANCOM a lansat în consultare publică un proiect de decizie care reglementează formatul și modalitatea de transmitere către Autoritate a unor documente și informații privind exercitarea dreptului de acces pe proprietatea publică sau privată de către furnizorii de rețele de comunicații electronice. De asemenea, proiectul de decizie detaliază termenele de transmitere pentru fiecare categorie de documente și stabilește condițiile în care furnizorii au acces la informațiile transmise către ANCOM.

Detalii »

Ce ne pregăteşte Guvernul? Stres enorm pentru contribuabil, secătuire de resurse, birocraţie sufocantă !

15-04-2017 20:22
Impozitul pe gospodărie nu este decât primul pas spre impozitarea masivă a celor cu venituri peste un anumit nivel, ne va secătui şi mai mult de resurse adăugând noi straturi birocratice unui stat deja sufocat de birocraţie. Statul va cheltui enorm ca să nu încaseze mare lucru, afirmă profesorul de economie de la ASE, Cristian Păun.

Detalii »

Consultare publică pentru identificarea unor „zone albe” din România

28-02-2017 23:01
ANCOM supune consultării publice o listă cu 1.148 de localități (sate și orașe mici de până în 20.000 de locuitori) în scopul de a stabili care dintre acestea nu sunt încă acoperite de rețele de comunicații electronice în bandă largă de mare viteză. Aceste localităţi fac parte din aria teritorială a celor 37 de grupuri de acțiune locală (GAL-uri) selectate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pentru implementarea măsurilor de intervenție publică în domeniul comunicațiilor electronice în cadrul proiectului LEADER 2014-2020, parte a Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.

Detalii »

Propunere de modificare a Legii SRR și SRTv, depusă de președintele Comisiei pentru cultură a Senatului

28-02-2017 22:50
Președintele Comisiei pentru cultură și media a Senatului, Georgică Severin, a depus, miercuri 17 februarie 2017, la Camera Deputaților, o propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune, anunță un comunicat al comisiei, postat joi pe site-ul Senatului.

Detalii »