Revista presei

Istoria se repetă ?

07-11-2020 23:07
Acum un secol, în 1918, imediat după Primul Război Mondial, peste 50 de milioane de oameni au fost infectați cu virusul așa numitei „gripe spaniole”. Știrile și comentariile din presa vremii surprind un tablou asemănător până în cele mai surprinzătoare detalii cu situația de acum din România aflată, la 100 de ani distanță, în plină pandemie de COVID-19.

Detalii »

Efectele adverse ale muncii de acasă: singurătate, depresie, lipsă de productivitate!

29-08-2020 21:01
Pandemia a forțat firmele și angajații din România să caute soluții pentru a supraviețui unei crize sanitare care atrage după sine cea mai mare recesiune din 1923 încoace, după cum estimează analiștii economici. În martie și aprilie, mare parte din economie a fost „înghețată” după ce românii au fost forțați să stea în izolare. Prima formă de muncă la care au apelat companiile, acolo unde a fost posibil, a fost munca de acasă. Ceea ce înainte reprezenta până în 2% din totalul locurilor de muncă din România a devenit pentru multe companii „noua normalitate”.

Detalii »

Nu vreau să devin propriul meu şef !

11-05-2020 20:16
Această criză venită de nicăieri, adusă de coronavirus, i-a trimis pe foarte mulţi angajaţi să lucreze de acasă, dintr-un spaţiu prea mic, la care s-au adăugat soţul/soţia plus copiii. Parcă este un experiment la nivel mondial, în care se testează limitele umane, până unde, până când pot rezista oamenii blocaţi în case.

Detalii »

Cum arăta lumea în timpul pandemiei de gripă spaniolă din 1918 ?

05-04-2020 13:22
Acum un secol, în 1918, imediat după Primul Război Mondial, peste 50 de milioane de oameni au fost infectați cu virusul așa numitei „gripe spaniole”. Pandemia a durat din ianuarie 1918 până în decembrie 1920. În ciuda faptului că a fost numită „gripă spaniolă”, a pornit în Franța, după război și se spunea că ar fi fost adusă de soldații americani în Europa. Virusul ar fi ucis 25 milioane de oameni în primele 25 de săptămâni de pandemie. În India au murit 17 milioane de persoane, aproximativ 5% din populația din acea epocă, atingând o rată a mortalității de 20% în unele zone.

Detalii »

CFR Călători!

12-01-2020 17:13
CFR Călători a primit o lovitură cruntă de la Ministerul Transporturilor, care va duce la dispariția societății naționale. Instituirea penalităților la subvenția oricum insuficientă pune pe butuci transportul românesc pe calea ferată, lăsând cale liberă operatorilor privați din Europa. Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea contractelor de servicii publice pentru perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2023 în transportul feroviar public de călători, inițiat de Ministerul Transporturilor, aplică lovitura de grație Societății Naționale CFR Călători. Actul normativ introduce, pentru prima oară, penalități pentru neîndeplinirea indicatorului tren-kilometru, tăind, astfel, din compensația acordată, care oricum era mult prea mică față de costurile actuale. Sindicatele din CFR avertizează că măsura va scoate de pe piață societatea, lăsând cale liberă operatorilor străini.

Detalii »