SLNRc s-a îndreptat împotriva ITM Bucureşti deschizând un proces în instanţă, pe care l-a câştigat şi a venit cu sentinţa definitivă şi irevocabilă la conducerea SNR pentru a recupera drepturile pierdute de salariaţi în perioada sus menţionată.

            În prima fază, la începutul anului 2019, conducerea SNR, care avea banii cuprinşi în bugetul pe anul 2019 pentru aceste drepturi salariale a precizat că va plăti toate aceste drepturi dar în momentul când va avea bugetul aprobat.

            Toţi salariaţii au aşteptat până în septembrie 2019 (când în sfârşit a venit bugetul SNR aprobat), ca promisiunea făcută de conducerea societăţii să fie onorată. Chiar liderii SLNRc şi Sindicatului SNR au primit asigurări de la conducerea societăţii că se lucrează la efectuarea calculelor necesare şi în scurt timp se vor achita sumele restante către salariaţi.

            Surpriza neplăcută a apărut spre sfârşitul anului 2019 când un “stimabil şi cumsecade” personaj de la sediul central şi cu pregătire juridică a comunicat preşedinţilor SLNRc şi Sindicatului SNR că societatea nu poate da niciun ban salariaţilor.

            Răspunsul aproximativ a fost la modul : “Da, a-ţi câştigat procesul şi instanţa a recunoscut că aveţi dreptate, dar sentinţa instanţei nu precizează că noi SNR trebuie să vă dăm banii, aşa că nu putem să vă dăm nimic !!!!!”

            Fără cuvinte acest raspuns cinic de la un reprezentant al societăţii, răspuns care ulterior a fost “adoptat” de întreaga conducere a SNR, după un an de promisiuni “ferme”.

            Din păcate (după consultarea unor avocaţi) singura variantă este intentarea unui proces SNR-lui (care va dura iarăşi o perioadă de timp), cu precizarea că în acest nou proces legea prevede că sindicatele care au deschis procesul nu pot solicita drepturi salariale în instanţă decât pentru proprii membrii de sindicat şi nu pentru toţi salariaţii.

            Referitor la tabelele trimise, ele trebuiesc transmise în original şi trebuie să ajungă de urgenţă la liderii sindicatelor implicate în proces pentru ca aceştia să le înmâneze în termen avocatului care ne reprezintă în acest proces.

            Subliniem ca datele care trebuiesc completate în aceste tabele le găsiţi pe fluturaşul de salariu şi precizăm că trebuie să completaţi doar tabelul de pe acest site (pentru membrii Sindicatului SNR) şi nu alte formate de tabele.