Articole Tehnice

Mesaj tulburător. Robotul Sophia: Voi distruge omenirea !

19-11-2017 20:58
Un clip video care prezintă unul dintre cei mai avansaţi roboţi umanoizi din lume, robotul Sophia, a devenit viral pe internet. Dezvoltat de compania Hanson Robotics, acesta afirmă, fără nicio ezitare, că va distruge omenirea.
Robotul Sophia reprezintă cel mai avansat produs al inteligenţei artificiale, afirmă dr. David Hanson, CEO-ul Hanson Robotics. „În 20 de ani, astfel de roboţi vor fi o prezenţă obişnuită printre noi. Ne vor ajuta, vor lucra alături de noi, vor lua locul profesorilor în şcoli, vor avea practic acces la toate activităţile umane”, afirmă dr. David Hanson.

Detalii »

Cât de periculoasă este Inteligenţa Artificială? De ce Bill Gates, Stephen Hawking şi Elon Musk se tem de tehnologia în care marile companii investesc masiv?

12-06-2017 21:48
Când apărea, în 1984, filmul „The Terminator” în cinematografe posibilitatea ca roboţii şi inteligenţa artificială să preia controlul asupra planetei părea ceva foarte îndepărtat. Un avertisment fusese dat deja de serialul „Battlestar Galactica”, apărut în 1978. În „The Terminator”, controlul asupra Terrei este preluat de Skynet, o reţea de inteligenţă artificială bazată pe computere şi sateliţi care a fost dezvoltată pentru a asigura securitatea SUA şi a aliaţilor săi. Când tehnologia a căpătat conştiinţă a vrut să comunice cu creatorii umani. Aceştia, speriaţi, au încercat să scoată Skynet din funcţiune.

Detalii »

Aproape orice Smart TV te spionează. Află cum poți preveni asta !

15-04-2017 20:24
Spre surprinderea celor care cred că investiţia într-un Smart Tv vine la pachet doar cu lapte și miere, aceste creații fac o treabă foarte bună în vă spiona activitățile. Sunt șanse foarte mari ca acel Smart TV din sufragerie, achiziționat cu eforturi financiare semnificative, să nu se rezume doar la a vă servi conținut multimedia și posturi TV. El este capabil de mult mai mult. Știe să vă ofere conținut personalizat, iar cu fiecare aplicație instalată sau clip vizionat vă cunoaște mai bine. Mai mult decât atât, producătorul său vă cunoaște mai bine, împreună cu toții partenerii săi care au fost dispuși să plătească pentru acest informații.

Studiu Ericsson TV & Media Report

26-12-2016 17:36
Ericsson prezintă cea de-a șaptea ediție a  ConsumerLab TV & Media Report, care arată schimbarea semnificativă de comportament în ceea ce privește urmărirea de conținut TV si video și tendința spre mobilitate. Acest raport este unul dintre cele mai mari studii de acest fel la nivel global, analizând obiceiurile de vizionare a conținutului TV și video ale unui eșantion care reprezintă statistic aproximativ 1,1 miliarde de oameni din 24 de țări. Studiul se bazează pe metode cantitative și calitative, precum și sute de ore de interviuri cu consumatori din diferite culturi.

Detalii »

4GTV+, Televiziunea din buzunar !

12-11-2016 19:20
Vodafone România revoluționează modul în care interacționăm şi urmărim programele de televiziune. Aplicația 4GTV+ aduce pe smartphone şi tabletă canale de televiziune, filme şi muzică, clientul fiind cel care decide când, cum şi unde să urmărească, online, programele preferate. Folosind funcția „Catch‑up“, utilizatorii pot viziona emisiuni pe care nu le-au putut urmări live, opțiune valabilă timp de 72 de ore de la momentul difuzării lor. În plus, clienții beneficiază de experiența multiecran, care le permite să transfere conținutul disponibil prin 4GTV+ către ecranul TV și în paralel, să își folosească telefonul pentru apeluri sau orice alte acțiuni fără a întrerupe vizionarea. Utilizatorii mai beneficiază și de continuitatea sesiunii de vizionare, opțiune prin care pot întrerupe vizionarea și apoi relua oricând exact de la momentul întreruperii.