Activitatea sindicală

Activităţi sindicale în perioada de pandemie!

27-07-2020 21:50
Activitatea sindicală a continuat şi în această perioadă dificilă de pandemie care a făcut practic imposibilă organizarea întâlnirilor directe dintre reprezentanţii sindicatului şi reprezentanţii conducerii societăţii pentru a discuta diverse teme de interes general.
În aceste condiţii, pentru a nu bloca dialogul social (în special şedinţele de comisie paritară), a trebuit să ne adaptăm si am transferat activitatea sindicală în mediul virtual prin implementarea instrumentelor necesare organizării şedinţelor de comisii paritare cu conducerea societăţii în mediul online, chiar dacă acest mod de lucru este mai dificil şi nu la fel de eficient ca întâlnirile directe.

Detalii »

Activităţi sindicale la început de an 2020!

09-02-2020 23:11
Activitatea principală a acestui început de an a constituit-o întâlnirea dintre reprezentanţii Sindicatului SNR şi reprezentanţii Conducerii SNR pentru a discuta pe marginea bugetului de pe anul 2020 care urmează să parcurgă traseul de avizare impus de legislaţie.
Pentru cei care nu cunosc, traseul de aprobare, după consultarea obligatorie a sindicatului este următoarul: aprobarea de către Consiliul de Administraţie al SNR, aprobarea de către Adunarea Generală a Acţionarilor a SNR, aprobarea de către Ministerul Transporturilor Infrastructurii şi Comunicaţiilor, aprobarea de către Ministerul Finanţelor Publice şi apoi parcurgerea aceluiaşi traseu în sens invers către SNR.

Activităţi sindicale recente!

12-01-2020 16:48
Stimaţi colegi, deşi nu am mai postat articole la această rubrică de ceva timp, activitatea sindicală a continuat în ritm susţinut, dovadă fiind obţinerea reprezentativităţii la nivelul SNR şi semnarea actualului CCM.
Pentru că în societate sunt multe persoane cu diferite “sensibilităţi”, pentru a nu le deranja, am preferat să nu postăm nimic până la realizarea obiectivului propus şi anume semnarea CCM-ului la nivelul societăţii.
Referitor la noul CCM dorim să făcem unele precizări:

28-03-2018 21:34
Stimaţi colegi, din discuţiile purtate de conducerea sindicatului nostru cu numeroşi colegi (membrii ai sindicatului nostru şi nu numai), a rezultat o profundă îngrijorare a acestora referitor la situaţia actuală a societăţii. Ca urmare, membrii Biroului Operativ au luat decizia de a se mobiliza si implica activ, pentru rezolvarea acestei situaţii de criză. Am considerat normal să depunem toate eforturile pentru depăsirea acestui impas şi în acest sens am întreprins demersuri la diverse instituţii ale statului prin petiţii şi corespondenţă electronică şi am avut discuţii cu anumite persoane din diverse instituţii decidente. Sperăm că promisiunile primite să se concretizeze în scurt timp, iar pentru exemplificare vă prezentăm doar o parte din documentele transmise. Mai multe amănunte prin contact telefonic.

05-02-2018 21:28
Pentru cei care se întreabǎ de ce nu am postat în ultima perioadǎ la aceastǎ rubricǎ, dorim sǎ precizǎm cǎ "pauza" noastrǎ a fost voluntarǎ pentru a nu fi acuzaţi cǎ influenţǎm într-un fel alegerea reprezentanţilor salariaţilor şi semnarea noului CCM, întrucât niciun sindicat din cadrul societǎţii nu îndeplinea la acel moment cerinţele legale pentru a participa la negocierile colective. Cât de bine s-a ales, nu dorim să comentăm. Dar subliniem ca activitatea noastră a fost foarte intensă după semnarea noului CCM.