Lipsa de bani o ȋnțelegem, sau ȋncercăm să o ȋnțelegem deși nu din cauza salariaților este societatea ȋn această situație financiară dificilă. Dar ceea ce nu ȋnțelegm și nu putem accepta este atitudinea conducerii actuale. Adică nu se știa de acum 3 luni cum va fi situația financiară a SNR la ȋnceputul anului 2017? Chiar așa lipsă de predictie a conducerii pe o perioadă aşa scurtă?

Părerea noastră este că noi salariaƫii, am fost păcăliƫi iar SLNR care a negociat actualul CCM-ul a fost amăgit cu "vrabia de pe gard" că după 31.12.2016 o parte din multitudinea de drepturi salariale care au fost suspendate sau anulate, vor fi acordate salariaƫilor. Dar surpriză (doar pentru cei care au crezut), "vrabia de pe gard" a zburat şi noi ne uitǎm lung dupǎ ea.

Nu cunoaștem dacă au existat consultări sau discuții ȋntre conducerea SNR și SLNR referitor la această temă și de aceea am solicitat clarificări conducerii conform adresei atașate.

De asemenea am solicitat clarificări referitor și la acordarea bonurilor de masă.

Pe de altă parte, din multitudinea de procese avute pentru sporul de 3% (cȃte un proces ȋn fiecare județ !!!) s-a cȃștigat definitiv și irevocabil procesul pentru colegii de la Buzău ȋn dosarul 21144/3/2016 Curtea de Apel București.

Singurul dosar aflat pe rol și amȃnat la nesfȃrșit este cel de la Ilfov (unde culmea sunt piloniștii care chiar lucrează la sistemele radiante) și care a primit un nou termen pe 21.02.2017 ȋn dosarul 26309/3/2015 Curtea de Apel București.

La final precizăm că la adresele anterioare trimise conducerii SNR ȋncǎ nu am primit rǎspuns.

Aşteptǎm de la dumneavoastrǎ tabelele cu semnǎturi pentru demararea demersurilor legale referitor la drepturile salariale suspendate.