• am solicitat conducerii SNR în data de 30 martie 2017 ca în următoarea şedinţă a comisiei paritare să fie corectate câteva inechităţti conform materialului ataşat. Am găsit înţelegere din partea conducerii şi ...... din păcate atât.

                      Adresa catre SNR 30 03 2017 pdf  

    • după cum bine ştiţi şi în acest an sindicatul nostru a acordat din fondurile proprii suma de 100 lei fiecărui membru de sindicat cu ocazia sărbătorilor de Paşte (aşteptăm de la locurile de muncă tabelele cu semnatura de primire a acestei sume pentru a încheia situaţia contabilă aşa cum cere legislaţia în vigoare). 

    • a fost demarată în instanţă la Tribunalul Bucureşti (dosar nr. 18047/3/2017) acţiunea pentru plata retroactivă din anul 2015 până la zi a drepturilor prevăzute în CCM la art. 136. 

    • în vederea deschiderii unei noi acţiuni în instanţă la Tribunalul Bucureşti, a fost demarată acţiunea de strângere semnături de la membrii noştrii de sindicat care nu au salariul minim conform art.190 pct 3 din CCM . 

    • preocupaţi de nivelul de salarizare inacceptabil al unor salariaţi şi de anumite discriminări salariale existente, în data de 10 mai 2017 conform adresei ataşate, sindicatul nostru a întreprins un demers la conducerea SNR pentru a efectua anumite corecţii în CCM-ul actual referitor la criteriile de angajare, de promovare dar mai ales de salarizare a personalului din cadrul societăţii. Există numeroase inechităţi sociale care trebuiesc îndreptate şi sperăm ca acest demers iniţiat de sindicatul nostru să se finalizeze cu un real dialog social şi cu o mobilizare a noastră a tuturor indiferent de apartenenţa sindicală, dacă ne interesează acest aspect al salarizării şi dacă vrem cu adevărat să schimbăm ceva. 

                    Adresa catre SNR 10 05 2017 pdf 

    • "după lupte seculare" şi de neînţeles pentru lunga perioadă în care s-au derulat, s-au finalizat şi procesele cu sporurile de 3% pentru judeţele Ilfov şi Buzău. Vom înainta în scurt timp adrese către conducere pentru plata acestor drepturi salariale retroactiv conform hotărârii instanţei. Pentru noi este de neînţeles şi incalificabil ceea ce s-a intamplat în procesul pentru salariaţii din Ilfov. Dar cum spunea un personaj "celebru" : "Trăim în România şi ......."              

     La final trebuie să subliniem faptul că dacă noi cei interesaţi să schimbăm ceva nu ne vom implica activ şi vom fi doar simpli spectatori aşteptând ca alţii să lupte pentru noi, nu se va întâmpla nimic semnificativ.

              În acest sens am considerat foarte sugestiv un citat dintr-un celebru avocat american - Clarence Thomas :                   

                             "Luptă pentru a primi ceea ce-ţi place sau vei fi forţat să-ţi placă ceea ce primeşti".